Delovi za automobile od 1. decembra

Bez autora
Oct 25 2011

Opremanje pogona za proizvodnju plastičnih automobilskih delova Meka plast u Zrenjaninu privodi se kraju, a probna proizvodnja počeće 1. decembra. Nova investicija trebala bi da zaposli domaću radnu snagu a nakon sklapanja delova za Fijat, uslediće i sklapanje kompletnih automobila. Cilj je da novac ostane u Zrenjaninu, pa će se zaposliti lokalni inženjerski kadar, a koristiće se usluge firmi iz Zrenjanina, kako bi se na ovaj način doprinelo privrednom razvoju lokalne sredine. Ove nedelje zatvara se objekat vratima i prozorima, očekuje se dolazak mašina i kreće probna proizvodnja, koja će trajati sve do marta sledeće godine, kada se očekuje i sklapanje novih „Fijat“ automobila. Proizvodni proces je takav da ova fabrika čini poslednju kariku lanca i kad iz ove fabrike ode poslednji kamion, u roku od sat vremena je gotov nov automobil.

Delovi za automobile od 1. decembraOpremanje pogona za proizvodnju plastičnih automobilskih delova Meka plast u Zrenjaninu privodi se kraju, a probna proizvodnja počeće 1. decembra, najavljeno je tokom jučerašnje posete zrenjaninskog gradonačelnika ovoj fabrici.

Nova investicija trebala bi da zaposli domaću radnu snagu a nakon sklapanja delova za Fijat, uslediće i sklapanje kompletnih automobila.

- Želimo da novac ostane u Zrenjaninu, pa ćemo zaposliti lokalni inženjerski kadar, a koristićemo usluge firmi iz Zrenjanina, kako bismo na ovaj način doprineli privrednom razvoju lokalne sredine. Ove nedelje zatvaramo objekat vratima i prozorima, očekujemo dolazak mašina i krećemo sa probnom proizvodnjom, koja će trajati sve do marta sledeće godine, kada nas očekuje i sklapanje novih „Fijat“ automobila. Proizvodni proces je takav da mi činimo poslednju kariku lanca i kad iz ove fabrike ode poslednji kamion, u roku od sat vremena je gotov nov automobil - objašnjava Željko Isakov, direktor kompanije „ISCO“, koja pruža logističku podršku „Meka plastu“.

Dr Mileta Mihajlov, gradonačelnik Zrenjanina, ocenio je da je dolazak jedne od najvećih firmi za proizvodnju plastičnih delova za automobile veoma dobro za privredni razvoj grada.

- U objekat je uloženo oko tri i po miliona evra, ali za naše građane je posebno značajno što sledi zapošljavanje oko 150 radnika, uglavnom visokoobrazovnog kadra, odnosno inženjera mašinske struke. S obzirom na to da ovoj kompaniji sledi dalje razvijanje, ovo nije konačan broj, i očekujemo da ćemo u našem gradu imati jednu od najmodernijih fabrika za proizvodnju plastičnih delova za automobile - istakao je Mihajlov.

Planirano je da dnevni kapacitet fabrike bude sedam punih kamiona delova za „Fijat“ a kako je najavljeno, u planu je i sklapanje ugovora sa „Dačijom“ i „Renoom“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik